Numele cotidianului: Evenimentul Zilei
Anul şi data apariţiei: 15-08-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Autorul articolului: Andreea Udrea
Titlul articolului: Președintele Traian Băsescu, despre arborarea la porți a drapelului secuiesc:
Acces online: https://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-despre-arborarea-la-porti-a-drapelului-secuiesc-oare-nu-er-1052589.html

După ce a primit un drapel al României de la arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, Ioan Selejan, președintele Traian Băsescu a afirmat că în drum spre Izvorul Mureșului a văzut la mai multe porți drapelul secuiesc și pe cel al Ungariei și s-a întrebar dacă nu ar fi fost loc ca alături de ele să stea și drapelul României.Traian Băsescu
1"Sigur că respect mult dreptul fiecăruia ca la el în casă să facă ce vrea. Venind încoace am văzut la porţi şi drapelul secuiesc lângă cel unguresc, al Ungariei. Oare nu era loc şi pentru drapelul României? Nimeni nu spune să nu le pună pe acestea acasă la ei, dacă aşa vor. Dar trebuie să găsim un loc şi pentru tricolor pentru că acesta va fi semnul că ne respectăm unul pe celălalt", a punctat şeful statului, citat de Agerpres.
Președintele Traian Băsescu va sărbători Sfânta Maria la Izvorul Mureșului, participând la slujba religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului", ce va fi oficiată de către Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Ioan Selejean. Acesta este însoțit de soția sa, Maria.

Citiţi mai mult: Președintele Traian Băsescu, despre arborarea la porți a drapelului secuiesc: "Oare nu era loc şi pentru drapelul României?" | VIDEO - Partide > EVZ.ro https://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-despre-arborarea-la-porti-a-drapelului-secuiesc-oare-nu-er-1052589.html#ixzz2jUm6CDNv EVZ.ro